vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Corfustad - Kerkyra
Corfustad is de hoofdstad van Corfu en is met ongeveer 37.000 inwoners ook de grootste stad op Corfu. De stad is zeer populair bij toeristen omdat er in en rondom Corfustad erg veel te zien en beleven is. Er zijn natuurlijk veel bezienswaardigheden, maar er is ook een leuk winkelhart. Buiten deze trekpleisters vinden we in Corfustad ook vele horecagelegenheden. Tijdens het seizoen trekt de stad in de avond behoorlijk wat jongeren die afkomen op de goede uitgaansgelegenheden.

In Corfustad vinden we de meeste bezienswaardigheden in het oude stadsgedeelte, tussen de oude vestingswerken. Hier was vroeger elke vierkante meter kostbaar bezit waardoor een doolhof aan kleine smalle straatjes is ontstaan. Deze smalle (slingerende) straten zijn bedekt met keien en zijn verrassend kleurrijk en schoon. Deze straten zijn in het Grieks ook wel bekend als καντούνια (kantounia). De meeste straatjes zijn hier niet geschikt voor verkeer waardoor u hier heerlijk doorheen kan wandelen. Wanneer u vanaf de oude stad naar de baai van Garitsa loopt komt u bij een gezellige promenade, beter bekend als Garitsa (Γαρίτσα). Op deze promenade vindt u verschillende leuke restaurants en bistros.

In verscheidene delen van oude stad kunnen de huizen van de Venetiaanse era worden gevonden. Het architecturale karakter is hier sterk beïnvloed door de Venetiaanse stijl, waardoor we hier kleine zijstraatjes en prachtige bogen vinden. Op Corfu staan maar liefst 37 Griekse kerken waarvan de Kathedraal gewijd aan ‘Our lady of the cave’, de belangrijkste is. Verder zijn ook de St. Jason, St. Sosiparer en de Saint Spyridon de moeite waard.


 sunweb

neckermann

beachmasters

autohuren.nu

kras

cheaptickets

Privacy | Disclaimer | Contact | Links | Gotlinks
© Tosl Media 2007-2013