vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Cultuur
Corfu is natuurlijk in trek vanwege het heerlijke klimaat en de fijne stranden maar ook op cultureel vlak is Corfu de moeite waard. Op cultureel vlak springt Corfustad er absoluut bovenuit. Deze stad is oorspronkelijk gebouwd door de Venetianen, waardoor er hier een aantal mooie historische bezienswaardigheden te vinden zijn.

Deze Venetiaanse invloeden stammen uit de 14e tot de 18e eeuw. In deze periode was Corfu namelijk een onderdeel van het Venetiaanse rijk. Op Corfu zijn de invloeden duidelijk merkbaar. Naast Venetiaanse invloeden zijn er op Corfu ook Franse en Britse invloeden geweest. Deze naties bezetten beiden Corfu voor een korte periode.

Corfu is één van deGriekse gebieden die nooit door Turkije is bezet, hierdoor vinden we op Corfu nog altijd veel Cypressen (boomsoort). De Turken waren van mening dat deze boomsoort ongeluk bracht, waardoor in veel andere gebieden alle Cypressen door de Turken zijn omgehakt. Op Corfu vinden we verder maar weinig Blauw-Wit geschilderde huizen. In andere delen van Griekenland schilderden de Grieken hun huizen uit protest tegen de Turkse overheerser.

Op Corfu vinden we een typisch Griekse keuken, met populaire gerechten als Gyros, Souvlaki en Moussaka. Natuurlijk mag een glaasje Ouzo ook niet ontbreken op Corfu.

Naar bezienswaardigheden...

Privacy | Disclaimer | Contact | Links | Gotlinks
© Tosl Media 2007-2013